Cookies op de Michelin website

Deze website maakt gebruik van cookies om activiteiten te monitoren. Voor meer informatie, gelieve onze cookie policy te raadplege  link for more informations Validate

Recente
activiteiten
!

Welcome to your history toolbox

We've saved important information from your previous searches to make your life easier.

???private_mode_title???

???private_mode_text???

Laatst bekeken band

Laatst bekeken dealers

Laatste zoekopdracht

Scheuren in het rubber, veroorzaakt door kou

Het rubber dat gebruikt wordt in Competition en Hypersport banden heeft een breekpunt van 1, dat kan voorkomen bij temperaturen onder de 5°C.

Wanneer een band wordt blootgesteld aan lage temperaturen, kan de band onherstelbaar beschadigd raken. Dit kan resulteren in schade aan het loopvlak, waardoor de band niet meer bruikbaar is.

1 temperatuur waarop de band zijn elasticiteit verliest en scheurt.

Onze aanbevelingen
  • Gebruik de band nooit bij temperaturen onder de 5°C om enige schade of vervormingen te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de band wordt opgeslagen bij temperaturen boven de 10°C voor ten minste 24 uur voordat u de band van het wiel af haalt of juist terugplaatst.
  • Als u scheuren in het rubber ziet, hoort de band niet gebruikt te worden.
  • Gebruik de band nooit bij temperaturen lager dan -10°C om enige schade of vervormingen te voorkomen.

 

De juiste temperatuur bereiken

De band heeft tijd nodig om het optimale prestatieniveau te behalen, namelijk genoeg om de interne temperatuur te laten stijgen van 50°C tot meer dan 100°C.

Zorg ervoor dat u, iedere keer dat u met uw motor op pad gaat, de eerste kilometers op een bescheiden snelheid rijdt. Op die manier worden de banden in staat gesteld om de ideale temperatuur te bereiken voor de beste grip.