Vind binnen enkele seconden een motorbandenwinkel bij u in de buurt

 

Over Michelin Dealers in Nederland

 

Bandenservice & voertuigenservice

Nederland biedt tal van mogelijkheden om uw voertuig uit te testen en te genieten van de rit. Bij Michelin weten we dat geweldige auto's, motoren en scooters ook geweldige banden nodig hebben en daarom beschikken onze erkende dealers over de nieuwste producten. Of u nu een stadsrijder bent, met uw SUV of motor off-road gaat of met uw sportwagen of motor eropuit gaat, er is voor ieder wat wils in onze erkende bandenwinkels.

Als u niet zeker weet welke band het beste is voor uw voertuig, zal één van onze vriendelijke dealers u met plezier uitleg geven over de verschillende banden en hun invloed op het rijden. Voor u tot aanschaf overgaat, volgen hier een paar zaken waar u rekening mee kunt houden, zodat de selectieprocedure eenvoudiger wordt.

Houd rekening met weersomstandigheden

Iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van wielen en banden is het weertype waar uw voertuig mee te maken zal krijgen. Hoewel het in Nederland warm en droog kan zijn, zijn er ook regenachtige en koude dagen, waarop de wegen glad kunnen zijn. Onthoud dat straten de minste wrijving hebben wanneer ze nat zijn, en dus de kans op slippen groter is.

Kies een band op basis van de ondergrond

Wat ook bepalend kan zijn voor uw aanschaf, is de ondergrond waarop u gaat rijden. Rijden op verharde weg bij mooi weer vraagt om een andere profieldiepte of robuustheid dan die van een all-terrain of off-road band. Rijden op een band die past bij het terrein zal minder geluid geven, een gelijkmatigere slijtage van het loopvlak geven en voorkomen dat u wegglijdt of vastloopt. Overleg met één van onze dealers voor meer informatie.

Legenda

Auto picto dichtsbijzijnde bandenspecialist legenda

Auto picto dichtsbijzijnde bandenspecialist legenda

Dichtstbijzijnde bandenspecialist

Auto picto geselecteerde bandenspecialist legenda

Auto picto geselecteerde bandenspecialist legenda

Geselecteerde bandenspecialist

 

Extra hulp nodig?